Marijke Veth-van Eijk

Begeleider

In 2017 ben ik voor het eerst mee geweest met de Roparun met Team Lekkerkerk. Een ervaring om nooit te vergeten! Het heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. De onderlinge saamhorigheid is zo groot, ook als je middenin de nacht een ander team tegenkomt of wisselt na een shift. Ik heb gelachen en gehuild. Na een tussenstop van 2 jaar, ga ik komend jaar opnieuw de uitdaging aan met team Lekkerkerk! Ik vind het ontzettend leuk om weer mee te gaan en ik heb er dan ook erg veel zin in!
Het doel van de Roparun is voor mij ook erg belangrijk. Helaas heb ik in mijn jeugd van zeer dichtbij meegemaakt hoe het is om iemand aan kanker te verliezen en ook de laatste jaren heb ik verschillende personen zien strijden tegen deze ziekte, helaas werd die strijd niet altijd gewonnen. Ook het afgelopen jaar heb ik weer meegemaakt hoe meedogenloos deze ziekte is, verschillende (jonge) personen in mijn omgeving zijn de strijd (opnieuw) aangegaan en helaas bleek deze ziekte vaak te sterk..
Dit motiveert mij enorm om mij opnieuw in te zetten en hopelijk veel geld op te halen voor meer onderzoek. Dit keer starten wij vanuit Parijs, dus toch weer een geheel nieuwe ervaring!

Doneer >