Roparun 2020 afgelast

Beste Mensen,

Als gevolg van de maatregelen met betrekking tot de Corona-uitbraak heeft Stichting Roparun het sportevenement ‘Roparun’ afgeblazen, op maandag 16 maart ontvingen wij van Stichting Roparun het volgende bericht;

“Beste Roparunner,

Vandaag hebben wij als Stichting Roparun de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van het Coronavirus waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.”

Het is natuurlijk ontzettend jammer voor ons en alle andere teams dat de sportieve uitdaging, de kers op de taart, het roparunweekend geen doorgang heeft. Maar door t harde werk hebben we veel financiële steun en medewerking mogen ontvangen. Zo zijn er al diverse acties afgerond, zoals o.a. de shirtsponsoractie en de Valentijnsontbijtactie, waarmee wij vooral door uw medewerking al een prachtig bedrag hebben binnengehaald. Helaas kunnen dit schooljaar onze sponsorlopen bij de basisscholen geen doorgang vinden.  Her en der staan nog wel enkele donatieboxen waar u uw bijdrage voor Stichting Roparun achter kunt laten. Daarnaast is de emballageactie in Coop beëindigd maar is deze maand de emballageactie in de AH Lekkerkerk gestart, deze zal doorlopen tot eind juni. Via onze website is het nog steeds mogelijk donaties te doen.

Uw eventuele donatie voor Roparunteam Lekkerkerk komt nog steeds ten goede aan Stichting Roparun. Juist nu de aandacht voor elke andere zorg dan ‘Corona’ op de achtergrond verdwijnt is steun voor o.a. de palliatieve zorg hard nodig.

We bedanken iedereen die ons tot nu toe op enigerlei wijze heeft gesteund.

Blijf gezond, zorg voor elkaar, in 2021 als deze epidemie hopelijk geschiedenis is, hopen we de draad weer op te pakken,  u hoort nog van ons.

Roparunteam Lekkerkerk